Saturday, January 19, 2013

BIDADARI " MAK NYAH " BOGEL TEPI PANTAI ITU BERPENDAPATAN RM30,000 SEBULAN TANAM PATUNG DI DAHI ??

Secantik manalah bidadari yang hendak ditunjukkan kepada penulis? Mungkin si dia secantik Aiswarya Rai. Pelakon Bollywood dan bekas ratu cantik India itu? Atau secantik aktress Kareena Kapoor?

Petang itu, 8 November 2006, seorang lelaki berpewatakan lembut tiba disebuah restoran menghadap Laut China Selatan. Dia hanya mahu dikenali sebagai Sofian. Seperti dijanjikan Sofian membawa bersamanya gadis ayu berbaju putih dan berambut melepasi bahu yang sudah beberapa kali diceritakan dalam telefon.

"Inilah doa orang yang saya maksudkan! Cantik tak, Encik Sahidan?" tanya lelaki lembut yang berkaca mata itu sambil tersnyum.

Wow! Cantik! Memang cantik. Hidungnya mancung, dagu seperti lebah tergantung dan pipinya gebu.

"Itulah, saya dah cakap, dia ni memang cantik!" beritahu lelaki lembut itu tersenyum puas.
Semasa minum lelaki lembut memperkenalkan nama gadis ayu itu sebagai Diana. Sofian tidak berhenti henti bercerita tentang kejelitaan Diana. Katanya, ramai sungguh lelaki yang tergila gilakan si Diana ini. Dari VIP yang bergelar Datuk hingglah jurutera dan buruh kontrak. Semasa bercerita, Sofian memberitahu malam nanti dia hendak menunjukkan sesuatu yang mengejutkan.

"Encik Sahidan tunggu di pantai tu. Saya akan bawa Diana sekali lagi. Saya nak encik tengok sendiri kencantikannya bila disimbah cahaya bulan. Bila bulan mengambang Encik Sahidan, badan dia jadi kekuning kuningan macam emas. Wajahnya berkilau kilauan. Betul! Macam bidadari. Saya tak tipu! Tunggu, ada surprise untuk encik!" Beritahu Sofian tersenyum lebar.

Pukul 9.00 malam, bersama jurugambar Utusan, Ghazali Basri, kami tiba di kawasan itu. Sofian sudah menunggu bersama Diana yang hanya berkemban memakai baju ala Hawaii dengan susuk tubuh yang menggiurkan.

Apakah yang hendak ditunjukkan Sofian pada kami?

Diana berdiri menghadap ke lautan. Kulitnya yang putih seperti telur dikupas cukup menggegarkan iman sesiapa yang melihatnya. Malam itu bulan sedang mengambang penuh. Sofian mengajak kami mengikuti langkah Diana yang menapak berkaki ayam menuju ke gigi air. Perlahan lahan Diana menanggalkan kain kemban yang membaluti tubuhnya. Susuk tubuhnya yang gebu kini terserlah dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki.

Jantung berdegup kencang. Tidak sanggup rasanya hendak menatap ke arah sebatang tubuh tanpa seurat benang. Tapi …. Mengapa Sofian beria ia hendak menunjukkan aksi Diana berbogel kepada kami? Apa motifnya?

"Tengok Encik Sahidan, cantik tak? Betul tak seperti saya cakap?" Bisik Sofian.
Betul seperti dinyatakan Sofian! Sesiapa memandang pasti terpukau! Simbahan cahaya purnama menambahkan lagi keindahan tubuh Diana yang gebu itu. Sofian tersenyum. Lelaki lembut itu memberitahu bukan setakat itu sahaja, tetapi banyak lagi rahsia tentang Diana hendak didedahkan kepada Mastika.

Sambil membiarkan Diana terus berbogel, Sofian menceritakan siapa sebenarnya Diana dan mengapa dia digilai ramai lelaki.

"Percaya tak kalau saya katakan Diana seorang maknyah! Tanya Sofian.
Mak nhay? Mustahil!! Wajahnya persis wanita tulen. Bahkan Diana lebih cantik daripada sebahagian wanita yang pernah ditemui. Rambutnya yang panjang, payudaranya yang menonjol, bibrnya yang lebar, tiada sebarang petanda Diana seorang mak nyah.

"Betul! Ramai yag tak percaya dia mak nyah!" beritahu Sofain sambil tersengih.
Sofian memberitahu, dalam usia 20an, Diana sudah beberapa kali menjalani pembedahan plastik untuk menambahkan lagi kejelitaanmya. Hidungnya yang kemek telah dimancungkan. Dagunya yang leper telah diruncungkan dan punggung yang kempis telah dironggekkan. Untuk tujuan itu Diana menghabiskan lebih RM7,000.

"Tapi mak nyah ni tak akan puas selagi tak cantik macam bidadari," beritahu Sofian.
Biarpun sudah cantik, Diana ingin menakluki lebih ramai lelaki kerana kejelitaannya masih kurang diperhatikan pelanggang yag datang ke lorong tempat dia menjual tubuh. Sofian bersimpati dengan nasib mak nyah itu, lantas empat tahun lalu dia membawa Diana ke sebuah negara jiran untik menemui seorang sami bernama Tok Long. Ketika bulan sedang mengambang penuh beginilah Diana berbogel di hadapan Tok Long untuk melakukan upacara sulit.
Apa yang berlaku dalam upacara itu?

Diana pengsan selepas patung tertanam di dahi

Empat tahun lalu ……..
Puluhan pelita minyak tanah dipasang di sekeliling tubuh Diana yang sedang terbaring lesu di atas sehelai hamparan kain berwarna kuning. Tiada seurat benang pun di tubuh Diana. Dia terbaring dalam keadaan kepalanya menghala ke arah sebuah tasik dan bulan yang sedang mengambang di dada langit. Waktu itu pukul 2.00 pagi. Suasana sungguh sepi.

"NAANG KUAAT!" jerit sami bernama Tok Long itu. Tubuh Diana tidak bergerak gerak. Matanya dipejamkan. Dia hanya menanti apa saja yang bakal dilakukan sami itu.

"NAANG KUAAT!" jerit sami itu lagi dengan suara yang amat nyaring. Perlahan lahan sami itu merapati sekujur tubuh Diana yang sedang berbogel. Di tangan kanan sami itu ada sebiji patung sebesar dan sepanjang jari telunjuk. Sami itu kemudiannya meletakkan patung emas tersebut di dahi Diana. Suara sami yang garau menyeru nyeru lagi nama patung tersebut. Beberapa kali dihembuskan nafasnya ke muka dan serata tubuh Diana. Setelah patung itu dihenyak ke dahi Diana diiringi bacaan mentera. Tubuh Diana tersentak sentak.

Jasad Diana yang tadinya khayal seolah olah mendapat roh baru yang menyelinap dalam segenap urat dan nadinya. Diana meraba raba dahinya, dia merasa ada setongkol benda sudah lekat teguh dan kemas. Setelah itu tubuh Diana tidak bergerak gerak lagi. Dia pengsan. Beberapa jam berlalu, Diana terus terbaring tidak sedarkan diri. Menjelang pukul 5.00 pagi barulah mata Diana terbuka perlahan lahan.

Sami itu membaca mentera dan mencedok setimba air dari tasik kecil lalu menjirusnya ke tubuh Diana. Dia memberitahu, upacara menanam patung kecantikan di dahi Diana sudah selesai. Bagaimanapun, beberapa pantang larang perlu dipatuhi. Mulai hari itu Diana tidak boleh bersembahyang lima waktu, dilarang mendengar azan, menjauhkan diri daripada orang membaca al-Quran, bertahlil dan berzikir menyebut nama Allah. Diana juga diharamkan mengucap dua kalimah syahadah dan pergi ke masjid.


Sami itu menerangkan, jika pantang larang itu dilanggar, tubuh Diana akan kepanasan seolah olah terbakar.

Selama tempoh empat hari Diana dibawa tinggal di sebuah kuil. Dia diajar menyembah patung termasuk patung ratu kecantikan yang ditanam di dahinya. Diana turut dilarang melihat cermin serta bersetubuh dengan lelaki. Diana dimandikan dengan air bunga setiap malam ketika bulan mengambang. Dan setiap malam juga apabila hendak tidur, Diana terasa dirinya ditemani seseorang menyerupai patung emas tersebut!

Selepas hambis tempoh empat hari itu, Diana dibenarkan pulang. Sekarang dia boleh memohon apa saja daripada patung tersebut untuk kesenangan hidupnya. Diana diyakini bahawa dengan bantuan ratu kecantikan di dahinya, orang akan melihatnya seperti bidadari.
Untuk sekali upacara menanam patung emas itu, Diana membayar RM3,700 kepada sami tersebut.

Betulkan secita ini, Sofian?
"Betul encik. Dah ramai mak nyah, pelacur kelas atasan dan GRO dah pasang patung ni di dahi. Saya berani cakap, majoriti pakai patung ini! Kalau wajah mak nyah tu hodoh tapi bila pakai patung tu, orang nampak cantik dan bersinar sinar," terang Sofian bersungguh sungguh.
"Untuk mengenali pemakainya mudah saja. Ada tanda merah di dahi tempat patung itu ditanam. Kesan itu tidak akan hilang sampai bila bila," cerita Sofian.
"Benarkah begitu? Cerita tentang Diana belum habis ….
Semalam RM1000 sebulan RM30,000!

Selepas empat hari menjalani upacara itu dinegara jiran, Diana pulang semula kerumahnya di sebuah negeri di pantai timur. Malam pertama semasa hendak keluar menjual tubuhnya, dia melakukan upacara seperti diajar sami itu, Ia dilakukan disebuah bilik khas di rumahnya.
Dalam bilik tersebut Diana memasang colok, membaca mentera, menyembah beberapa biji patung dan berniat agar malam pertama itu dia mendapat RM1000 dari pelanggan. Semasa hendak keluar rumah Diana turut membawa sebuah paptung kecil yang dijadikan loket rantainya. Diana membahaskan dirinya sebagai 'mak' dan 'anak' semasa bercakap dengan patung tersebut.

"Malam ni mak nak pergi kerja. Anak mak kena tolong. Apa mak minta, mesti jadi!" Diana berbisik pada patung itu.

Malam itu Diana keluar menjual tubuhnya bersama sama rakannya di sebuah lorong. Belum lama dia berdiri di tepi lorong, sebuah kereta berhenti dihadapannya. Enam lelaki turun, dan keenam enamnya bergilir gilir melanggan Diana! Peliknya, semua lelaki tersebut mengatakan dia perempuan!

Diana paling lalris malam itu. Malah ada seorang lelaki yang tak pernah melanggan mak nyah tetapi apabila melihat Diana, terus mengadaklan hubungan luar tabii dengannya.

Semua pelanggan mem uji m uji kecantikan Diana. Dalam tempoh empat jam menjual tubuh malam pertama itu, Diana memperolehi RM1,000 seperti yang diminta dari patung berkenaan. Selepas mencapai matlamatnya, Diana terus pulang kerumah. Dia tidak boleh tamak, kalau tidak kecantikannya akan hailang. Malam kedua begitu juga. Dia mendapat duit sebanyak seperti dihajati.

Sejak memakainya empat tahun lalu, setiap bulan pendapatannya mencecah RM30 ribu hingga RM40 ribu sebulan. Hasilnya, mak nyah itu mampu membeli beberapa buah rumah teres dan kereta kereta import berharga ratusan ribu ringgit setiap satu. Kesemuanya dibayar tunai.
Banyaklah keistimewaan yang diperolehi Diana selepas memakai patung tersebut. Ada seorang pelanggannya bergelar Datuk memberi wang pendahuluan muka kereta sebanyak RM15,000 sebagai hadiah. Seorang pemuda pula menghantar setong ikan setiap hari kerumahnya kerana jatuh cinta dengan Diana. Kalau ada masalah Diana telefon saja pelanggannya mengadu tiada wang, pasti permintaanya itu ditunaikan.

Bukan setakat wang malah seorang jurutera dari keturunan Sayid berhasrat mengahwini Diana kerana menyangka dia perempuan! Diana cuba memberitahu keadaan sebenar dan menunjukkan kad pengenalannya bahawa dia seorang lelaki. tetapi jurutera itu tidak percaya. Bagi mengelakkan rahsia dirinya terbongkar, Diana memutuskan perhubungan dengan jurutera tersebut.

Tapi patung yang dipuja perlu terus disembah. Jika gagal, Diana akan diganggu bunyi anjing menyalak dan dinding rumahnya dicakar cakar. Pantang larang juga perlu dipatuhi, kalau tidak …….!

Pernah Diana keluar lewat pukul 2.00 pagi menjual tubuh di sebuah lorong. Pukol 5.00 pagi Diana terdengar orang mengaji dari sebuah masjid berdekatan. Tiba tiba telinganya berdesing seperti bunyi siren menjerit jerit. Al-Quran pantang paling besar yang perlu dijauhi. Tubuhnya terasa terbakar. Selepas habis mengaji, suara azan Subuh pula berkumandang. Sekali lagi tubuh Diana seperti dijilat api. Sakitnya tidak dapat dibayangkan. Diana memekap telinganya dan terus berlari kerumah. Mak nyah itu tahu dia tidak boleh mendengar azan. Azan boleh melemahkan kesaktian patung yang dipakai dan disembahnya.

No comments:

Post a Comment